SİVAS / SUŞEHRİ - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Rehberlik Hizmetleri

"HER İNSAN BİR DÜNYADIR, BİZ BUNUN FARKINDAYIZ."

Düşüncesinden yola çıkan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi,  "Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik" anlayışı doğrultusunda, öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirme sürecindeki gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan bir destek birimidir.

Bu amaçla yapılan çalışmalar gizlilik ve gönüllülük esasına uygun olarak yürütülür.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

BİREYSEL GÖRÜŞMELER

Veli,öğretmen ve öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda bireysel görüşmeler yapılarak danışmanlık hizmeti verilir.

EĞİTSEL REHBERLİK

• Verimli ve etkili ders çalışma teknikleri,
  • Öğrencinin akademik başarısını arttırmaya yönelik çalışmalar,
  • Motivasyon teknikleri ve zamanı iyi kullanabilme
  • Sınav sistemi,sınıf geçme ve üniversiteler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.

MESLEKİ REHBERLİK

• Öğrencilerin mesleki ilgi ve yeteneklerini fark etmelerine yönelik çalışmalar,
  • Öğrencilerimize yönelik farklı kariyer olanakları,kariyer araştırması,kariyer gelişimi,kariyer farkındalığı oluşturma,kariyer kararı verme,kariyer planlama ve gerçekleştirme gibi konularda danışmanlık,
  • Meslek tanıtım çalışmaları yapılmaktadır.

KİŞİSEL REHBERLİK

• Bireyin kendisini anlamasına ve çevresine uyum sağlamasına yönelik yardım çalışmaları,
  • Özgüven ve karar verebilme,
  • İletişim becerileri kazanma ve olumsuz duygularla baş edebilme (kaygı,stres vb)
  • Aile içi sorunlar,sağlık sorunları,akran ilişkilerini düzenlemeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ  SERVİSİ OKULUMUZDA NEREDE BULUNMAKTADIR?

• Okulumuzda rehberlik servisi okulun giriş katında bulunmaktadır.

OKULUMUZDA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ İLE GÖRÜŞMELER NE ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR?

• Öğrencinin ihtiyaçları doğrultusunda görüşme talebinde bulunması ile,
  • Okul idaresi ve öğretmenlerin rehberlik servisine yönlendirmesi ile,
  • Velinin görüşme talebinde bulunması ile,
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin gerekli gördüğü durumlarda öğrenci ve veliyi davet etmesi şeklinde görüşmeler yapılır.
  • Görüşmelerin istek ve ihtiyaç doğrultusunda yapılması ile birlikte randevu alınması görüşmelerin daha sağlıklı yürütülmesi açısından uygundur.
  • Okulumuz psikolojik danışma servisine hafta içi her gün 09:00 ile 15:00 saatleri arasında görüşme talebinde bulunarak ulaşabilirsiniz.
Yayın: 19.03.2018 - Güncelleme: 20.12.2022 16:11 - Görüntülenme: 489