SİVAS / SUŞEHRİ - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Taşköprü Mah. Ekrem Erdem Bulvarı No.85 Suşehri/SİVAS
Vizyon
Okulumuz Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışanları olarak Ülkemizin, Atatürk’ün Gösterdiği Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üstüne Çıkartılabilmesi Yolunda Mevcut teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve yeni teknolojiler üretebilecek düşünce yapısına sahip , Sürekli gelişen ve değişime açık , Alanında yüksek öğrenime yönelebilen , Ülke kültürüne ve değerlerine bağlı , İnsani değerlerle donatılmış , Atatürkçü düşünce yapısına sahip , Demokratik , Laik ve insan haklarına saygılı , Endüstrinin ihtiyaç duyduğu girişimci ve üretken bireyler yetiştirmek Suretiyle Meslekî Ve Teknik Eğitim Alanında Önder Bir Kurum Olmaktır.
Misyon
Milli Eğitmin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak , bütün öğrencilerimize orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunlarını tanıma , çözüm yollarını arama ve yurdun ekonomik , sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücünü kazandırmak, Öğrencilerimize ilgi ,istek ve yetenekleri doğrultusunda mesleki eğitim vermek , Öğrencilerimize , alanlarında yüksek öğrenime devam edebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak, Endüstri kuruluşlarına nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek, Toplumsal kalkınma ve refahın gelişmesine katkıda bulunmak , Bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneği gelişmiş nesiler yetiştirmek , İş arayan değil ; iş yaratan nesiller yetiştirmek , Öğrencilerin farklılıklarına saygı duyarak yetenekleri ölçüsünde ve doğrultusunda , eğitim yöntem ve tekniklerini uygulamak , Öğrenmeye hazır , üretici , iletişim kurabilen sorumlu bireyler olarak hayata hazırlamak Eğitim öğretim yönteminde katılımcılığı teşvik etmek , öğrencilerin istek ve dileklerini dikkate alan bir yönetim anlayışını benimsemek , Öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamaktır.
Öğretim Şekli :Örgün(Tam Gün)
Doğal Gaz
İl Merkezine 135km, İlçe Merkezine 2km
Sportif Etkinlikler